Ingefær- og soyalaks på grønn wok

laks og wok

Denne oppskriften er rett og slett dritdigg. Laksen kan du ha til annet tilbehør også, for eksempel pasta, ris eller mangosalat.

Du trenger

Til laksen:
Laksefilet uten skinn
Ingefær
Hvitløk
Soyasaus
Flytende honning

Til woken:
Grønnkålmiks
Wokmiks
Ingefær
Hvitløk
Black Pepper woksaus
Fersk sitron
Cashewnøtter

Slik gjør du

Legg laksen i en ildfastform – så liten som mulig. Finkutt ingefær og hvitløk (cirka 1,5 cm ingefær og 1-1,5 fedd hvitløk per fiskefilet). Hell soyasaus over fisken til den dekker til litt under halve høyden på fiskefileten. Hell deretter honning over fisken. La den stå i marinaden i minst en halvtime, gjerne oppmot én time. 

Sett fisken i en varm ovn med over og undervarme i cirka 10 minutter, til den er gjennomstekt, men ikke tørr. Imens lager du woken. Ha olje i en kjele og stek finkuttet ingefær og hvitløk (cirka 1 cm ingefær og 1 fedd hvitløk) på sterk varme. Ha i wokmiks og grønnkålmiks. Wok grønnsakene til de er ferdige, men sprø. Pass på at det ikke blir overstekt. Ta deretter pannen av platen og tilsett woksausen etter smak – heller for lite enn for mye, da fisken bringer mye smak til tallerken. Ta fisken ut av ovnen og legg over woken. Avslutt med å skvise over noen dråper sitron, og topp det hele med hakkede cashewnøtter.

Tips: Det smaker supergodt med ingefærøl/brus eller en frisk farris til. 

Bon Appétit!

Forrige
Forrige

En gjemt italiensk perle i Oslos turisthull

Neste
Neste

To sommerlige og forfriskende drinker med rosé