Hjemmelaget knekkebrød
Tekst og foto: Kristin Laugerud (@kristinlaugerud)
Denne oppskriften gir ordentlig gode, sprøe og mettende knekkebrød. Oppskriften er til et stekebrett, du kan doble ingrediensene om du ønsker å steke to brett med det samme. Knekkebrødene holder seg gode lenge i lufttett boks.
Du trenger
3 dl store havregryn (kan erstattes/kombineres med små lettkokte)
1,5 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
1,5 dl sesamfrø
1 dl sammalt hvete finmalt (evt. annet type mel for å binde blandingen sammen)
Cirka 3,5 dl vann
Slik gjør du
Bland alt det tørre sammen og ha deretter i vannet. Røren skal være ganske våt, slik at det er enkelt å spre den ut over stekebrettet. Juster med ekstra vann hvis du føler den blir for fast. Du kan gjerne variere med ulike type korn og frø, det finnes så masse godt det ute! Stekes på varmluft på 180 grader, i totalt 50-60 min. Etter 15 minutter må du ta ut brettet og kutte opp i stykker med et pizzahjul. Snu gjerne brettet hvert femtende minutt resten av steketiden for å få jevn steking.
Bon Appétit!