Fastelavensboller med vaniljekrem og sjokolade
Fastelavensboller med vanilje, sjokolade og bringebær
På søndag er det fastelaven, og da er det på tide med fastelavensboller! Er du ikke så glad i vanlig krem er dette oppskriften for deg. Her har jeg nemlig byttet ut krem med vanilje og marsipan/rørte bringebær med ferske bringebær. Og selvsagt toppet det hele med sjokolade! Det blir ikke særlig mye bedre enn det, her er oppskriften:
Du trenger
100 gram smør
3,5 dl melk
50 gram gjær
1 dl sukker
0,5 ts salt
1,5 ts malt kardemomme
1 liter hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg
Topping
Vaniljekrem
Mørk kokesjokolade
Bringebær
Slik gjør du
Smelt smør i en kjele. Når smøret er smeltet tilsetter du melken, til blandingen måler 37 grader. Smuldre gjæren i blandingen og rør ut gjæren. Hell blandingen i en bakebolle.
Tilsett deretter sukker, salt, bakepulver og kardemomme og sikt inn hvetemelet. Elt deigen smidig og sett til heving. Deigen skal bli til dobbel størrelse.
Del deigen i 12 like store emner og trill boller. La de etterheve på stekebrett i cirka 30 minutter. Forvarm ovnen 200 grader.
Sett bollene i ovnen i 7-15 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Smelt kokesjokoladen i vannbad. Del bollene i to og legg et tykt lag med vaniljekrem på bunnen, pynt med bringebær over. Dekk overflaten på bolletoppen med smeltet sjokolade, og legg på toppen av bollebunnen med fyllet.
Bon Appétit!