Eltefrie frokostrundstykker med chia
Det er få ting som slår rykende ferske rundstykker om morgenen. Denne oppskriften fikk jeg av venninnen min og jeg har elsket den siden første gang jeg fikk smake! Disse er superkjekke, fordi de tar maks 30 minutter å lage – fra begynnelse til de er ferdig stekt. Du kan også enkelt fryse dem ned og varme dem i ovnen når du skulle ha lyst på. Oppskriften gir cirka 10-12 rundstykker.
Du trenger
3,5 dl grovt sammalt hvete
3,5 dl grovt finmalt hvete
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
En neve linfrø
En neve solsikkefrø
1 ss chiafrø
2 dl vann
2 dl havremelk, eller annen melk
2-3 ss sesamfrø
Slik gjør du det
Bland sammen alt det tørre, og tilsett deretter melk og vann til det blir en fin deig. Deigen vil bli ganske bløt. Trill ut omtrent 10-12 rundstykker utifra hvor store eller små du vil ha de. Legg dem på et stekebrett og dryss sesamfrø over. Sett rundstykkene inn i ovnen. Disse rundstykkene trenger ikke å heves. Stek på 230 grader til de ser ferdige ut, cirka 15-20 minutter.
Bon Appétit!