Biffsalat med focaccia
Denne salaten er innmari god, og den passer perfekt som middag på uinspirerte dager. Og alle andre dager også, for å være ærlig. Lag den før de norske jordbærene er borte fra butikken. Her er oppskriften!
Du trenger
Biff (av ditt valg, jeg foretrekker ytrefilet)
Salat (av ditt valg)
Jordbær
Mango
Agurk
Cherry tomater
Vårløk
Fetaost
Dressing
10 ss fersk limejuice
3 ss fiskesaus
2 ss sukker
1 ss chilipulver
Sesamfrø (tørristet)
Focaccia
50 gram gjær
6 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
2 dl olivenolje
1 kg mel
Saltflak
Rosmarin
Soltørkede tomater
Oliven
Slik gjør du det
Focaccia: Bland ut gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, olje og mel. Kna deigen godt, den skal være litt løs. Sett deigen til heving, den skal vokse til dobbel størrelse. Kna inn soltørkede tomater og oliven, og ha deigen i en ildfast form. Strø saltflak og rosmarin over og la deigen heve enda 30 minutter. Drypp litt olivenolje på toppen og stek focacciaen på 200 grader i rundt 30 minutter.
Dressing: Bland alle ingrediensene sammen.
Salat: Kutt grønnsakene, frukten og bærene. Bland sammen med fetaost i en bolle. Krydre biffen godt med salt og pepper, og stek den i pannen på høy varme med masse smør – cirka to minutter på hver side.
Bon Appétit!