élan magasin

View Original

Bakt gnocchi med vodkasaus

Denne retten dere… Woh! Dette er skikkelig comfort food. En fyldig og god vodkasaus med gnocchi, toppet med parmesan og mozarella. Gnocchi er forresten en type pasta, bare laget på potetmel. Det er faktisk ikke vanskelig å lage selv, du kan også lage med søtpotet. De som er brukt denne gangen er derimot kjøpt. Du finner det der du finner fersk pasta i butikken.

Denne oppskriften ble superdigg, men til neste gang kommer jeg til å gjøre noen små forandringer: Litt mindre væske, litt pepper og mer mozzarella – i revet form. Under får du oppskriften, nok til cirka tre personer:

Du trenger

2 ss smør
2 hvitløksfedd
170 gram tomatpuré
0,6 dl vodka
2,3 dl kremfløte
2,3 dl kyllingbuljong
1 ts salt
500 gram gnocchi
1 fersk mozzarella
1 dl revet parmesan
fersk basilikum

Slik gjør du

Varm smør i en kjele på medium til lav varme (cirka 4 av 9 på effektiv komfyr). Tilsett finhakket hvitløk, og stek i cirka 5 minutter. Den skal ikke bli brun. Tilsett tomatpuré og bland inn med smøret og hvitløken, cirka 1 minutt. Tilsett vodka, bland og la det varmes/putre i et par minutter. Deretter tilsetter du fløten, salt og buljongen. Bruk ferdig buljong eller cirka en halv terning med 2,3 dl vann. Skru opp noen grader og kok opp sausen. La det småkoke en stund, jo lenger jo bedre, men hvertfall til sausen fester seg til baksiden av en skje og smaker digg.

Kok gnocchi som anvist på pakken, la den heller være litt underkokt enn overkokt. Bland sammen med sausen og hell det i en ildfast form, cirka 20/25 cm x 20/25 cm. Riv opp mozzarellaen og legg på toppen, deretter legger du over revet parmesan. Dersom du ønsker mer ost kan du bruke litt revet mozzarella eller lignende.

Sett formen i ovnen på 260 grader varmluft og bak gnocchien i cirka 8 minutter eller til osten er gyllen.

Bon Appétit!